Kasteel Ryckevelde

Over ons

HomeOver ons

Een (Europese) geschiedenis

Elke kasteel heeft een geschiedenis, maar weinigen kunnen stellen dat het diende om de geschiedenis van Europa mee te vormen.
Het neogotische kasteel werd gebouwd door de familie Gilles de Pélichy tussen 1913 en 1929. In de jaren 50 van vorige eeuw richtte pater Karel Verleye, medestichter van het befaamde Europacollege, hier het Europees Vormingscentrum op, en slaagde erin tienduizenden jongeren te begeesteren met het Europese gedachtengoed, waaronder ook prominente politici als Jean-Luc Dehaene en Herman Van Rompuy.  

Lees meer
Kasteel Ryckevelde

Gastvrij

In 2014 verhuisde deze organisatie naar de Brugse binnenstad omdat het gebouw niet meer voldeed aan de moderne eisen. Na jarenlange renovaties van A tot Z, na enkele stevige bouwkundige uitdagingen én na een biologische uitdaging genaamd COVID-19, is Kasteel Ryckevelde weer klaar om mensen te herbergen en te inspireren. 

Nu is onze grootste uitdaging u een WOW-belevenis te bezorgen. Een romantisch dineetje, een rijke receptie, een heerlijk weekje "nietsdoen in het groen" (onze kamers zijn geluidsdicht), een actieve fietsvakantie of een culturele uitstap naar Brugge... Wat u ook naar Ryckevelde bos brengt, wij zorgen voor een aangenaam verblijf. WELKOM !

Kasteel Ryckevelde

Culinair genot en perfectie

Ons team heeft samen meer dan 100 jaar ervaring in het culinair verwennen van gasten.
Wij bieden kwaliteit en perfectie volgens de regels van de kunst, waarbij uw wensen en budget steeds voorop staan. 

U vraagt, wij doen.

Kasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel RyckeveldeKasteel Ryckevelde
Kasteel Ryckevelde
In Kasteel Ryckevelde ben je geen nummer, maar word je ambassadeur. Wij streven naar een WOW-ervaring voor u en uw gasten, telkens weer in elk seizoen en bij elke gelegenheid.